Jednym z naszych głównych działań w kierunku ochrony przed zagrożeniem ze strony owadów i gryzoni jest wdrożenie i organizacja programu ochrony przed szkodnikami w zakładach spożywczych i przetwórstwa spożywczego.
Pest Control proponuje firmom realizację programu profilaktyki i zwalczania szkodników sanitarnych. Posiadamy odpowiednie kwalifikacje i zezwolenia. (Studia na Wydziale Weterynaryjnym Akademii Rolniczej we Wrocławiu, Studia podyplomowe na kierunku: Zwalczanie Szkodników Sanitarnych- Uniwersytet Warmińsko Mazurski w Olsztynie oraz certyfikat z zakresu Pest Control i HACCP wydany przez TÜV Rheinland Group).
Specjalizujemy się w wykonywaniu monitoringów DDD zgodnie z systemem HACCP (GMP/GHP) oraz IPM (Integrowane Metody Zwalczania Szkodników). Takie zabezpieczenie, pozwala na systematyczną ochronę Państwa obiektów przed natarczywością „nieproszonych gości” (insektów, gryzoni). Jest to działanie profilaktyczne, które pozwala na szybką reakcję w przypadku inwazji szkodników. Dzięki wprowadzeniu systematycznej kontroli i ochrony przed szkodnikami, Państwa obiekt będzie miejscem wolnym od gryzoni i owadów.
W ramach monitoringów otrzymują Państwo: